Cara Pakai dan Beli Helmet Basikal Yang Ramai Salah Buat

“Menyesal aku beli helmet tu , harga mahal bila pakai selesa dan puas hati pulak”.

.

Assalammualaikum dan Salam We Are Cyclist

.

HELMET , apa yang korang tahu pasal helmet basikal ⁉️

.

Tak kira lah korang kayuh basikal apa sekali pun , bila kayuh basikal helmet WAJIB pakai SEBAB :

✅ Melindungi kepala korang dari taik burung nuri dan burung serindik.

✅ Menutup kepala korang dari impak yang besar kalau terjatuh basikal.

✅ Mengelakan penguna jalan raya lain silau melihat korang kalau korang botak kepala.

✅ Membezakan korang sebagai cyclist dengan Bangla kayuh basikal pergi kerja.

✅ Menjadi kewajiban bila kita berbasikal WAJIB pakai helmet walaupun kayuh dalam kawasan perumahan sendiri.

.

🌟 Sebagai cyclist korang kena ambil tanggungjawab untuk ikut peraturan bila berbasikal kena pakai helmet , biar basikal kita tu biasa je brand , asalkan kita punya pemikiran dan etika kita lebih mahal/bagus daripada basikal kita.

.

🌟 Ingat lah , jangan sombong sangat sampai susah nak pakai helmet bila kayuh basikal , sebab kepala nak pakai lama dan tiada spare part di kedai repair handphone.

.

🍎 Bila kita beli helmet ni memang ada yang cakap mahal lah helmet sampai RM100-RM200 , korang kena faham setiap barang yang harga nya tinggi ada sebab yang tersendiri dan helmet yang murah RM50-RM60 untuk basikal ni kurang kualiti dan berat.

.

🍎 Labur lebih sikit untuk helmet tak pa , sebab kalau korang pakai bertahun pun tak rosak dan kena tukar macam spare part basikal korang , biar beli sekali je yang berkualiti asalkan puasa hati.

.

Korang sayang duit ke sayang kepala ⁉️

.

===============================

.

🍎 Setiap basikal ni ada helmet khas untuk jenis basikal ni , tapi kalau korang jenis kayuh santai riadah atau kayuh buat pengangkutan , apa jenis helmet boleh je pakai ikut korang punye cita rasa meggi cukup rasa.

.

Visit Like Follow for info

.

Facebook

We Are Cyclist

https://www.facebook.com/WeAreCyclistSPA

Shopee

https://www.shopee.com.my/wacspa

Instagram

https://instagram.com/w.a.c.s.p.a

we are cyclist

https://www.bicyclebuysell.com

YouTube

W.A.C LEGACY

WhatsApp

http://www.wasap.my/60189074346

#wac #wacspa #wearecyclist #cyclist #cycling #bicycle #wac #waclegacy #waclegacyenterprise #bicycles #accessories #bicyclesservices #servisbasikal #mobilebikepickup #mechanic #bicyclerepair #bicyclemechanic #onlineshop #onlineresseller

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s